Ahad, 19 Februari 2017

Life is a choice

Pernah lalui tak situasi ni..

Korang selalu nampak happy. Kalau senyum mesti terserlah nampak gigi. Malah kebanyakkan masa korang gelak ketawa riang ria macam di dunia ni korang lah makhluk Tuhan paling happy.

Tapi hakikatnya..
Senyum hanya pada wajah. Gelak ketawa riang ria tapi tak sampai ke hati. Hanya luaran. Hanya lakonan.

Dalam hati hanya Allah yang tahu.

"Fake it until you make it."

Masa- masa macam nilah quote ni boleh nak di apply pun. Biarlah hanya "fake" tapi pilihlah untuk sentiasa senyum. Lama- lama jadi "real" lah. Kan?

Masalah tu datang dan pergi. Face it with a strong heart. You'll be fine.

Life is a choice.

And choose to be happy.

Always.

**Status ni di tulis sebab masa lepas solat Maghrib tadi, tertido. Bangun balik setengah jam kemudian, solat Isyak dan sekarang mata masih segar bugar dah tak boleh nak lelap. Memang saja cari penyakit.🙄😥😣😖

By Yours Truly,
FizaAziz 🌹

Tiada ulasan:

Catat Komen